Sinir TümörleriSinir Tümörleri

Dikkat: Sitemizde yayınlanan bazı bilgiler dış kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynaklara doğrudan link verilmektedir. Pasaj sonundaki literatür bilgileri dışında başka sitelere çıkış yapma olasılığınız vardır. Tekrar geri dönmek için ilgili siteye gitmek istediğinizde yeni sekme açarak gitmeniz daha uygun olur. Doğrudan dış sitelere gittiğinizde geri dönmek isterseniz adres çubuğundan geri tuşu ile tekrar bu metne dönebilirsiniz.

Aynı şekilde başka sitelerde yayınlanmış görsellere de ulaşmak için kaynağına gidebilirsiniz. İlgili görseli kaynağında ziyaret edebilirsiniz. 

Sitemizde bize ait görüntüler herhangi bir telif hakkı talep edilmeksizin kopya edilebilir, kullanılabilir. Kaynağın bizim sitemiz olduğunu belirtmeniz yeterlidir.

Sitemiz bilgilendirme amaçlıdır. Sitemize herhangi bir reklam uygulaması alınmamaktadır. Sitemiz bilgi paylaşım amaçlı olup, tıp ile ilgilenen herkese açıktır. Üyelik zorunlu değildir. 

Hazırlanan içeriklerimiz tamamen amatör ruhla hazırlanmakta olup, aynı şekilde video kanalımız linki.

https://www.youtube.com/channel/UC3JBKVVaVfhI1z_rKMDUuZg/

Video kanalımız üzerinden bizi takip edebilir, abone olabilir, bize mesaj bırakabilirsiniz. Yorum bırakmanız halinde hatalarımızı düzeltmek için güncel olmamıza katkı sağlayabilirsiniz. 

Tüm takipçilerimize teşekkür ederiz.

Dr. Mustafa Akgun

Son Güncelleme: 02.12.2022

Anahtar Kelimeler: Sinir Tümörleri, Beyin Tümörü, Beyin Tümörü Nasıl Anlaşılır, Beyin Tümörü Teşhisi, Beyin Tümörü Testi, Beyin Tümörü 4. Evre Yaşam Süresi, Beyin Tümörü Öldürür Mü, Beyin Tümörü Erken Belirtileri, Beyin Tümörü Belirtileri, Beyin Tümörü Yaşam Süresi, Serebellar Hemanjioblastom, Cerebellar Hemangioblastoma, Beyincik, Cerebellum, Tumor, Hemajioblastom, Beyincik Ameliyatı, Cerebellar Tumor Operation, Dr. Mustafa Akgün, Beyin Cerrahı, Beyin Tümörü Ameliyatı, Mikrocerrahi ile beyin tümörü ameliyatı, beyin tümörü neden olur, beyin tümörü çeşitleri, Dünya Sağlık Örgütü’nün sınıflamasına göre beyin tümörleri, Diffüz astrositik ve oligodendroglial tümörler, Ependimal tümörler, Koroid pleksus tümörleri, Nöronal ve nöroglial tümörler, Pineal bölge tümörleri, Embrional tümörler, Sinir kılıfı tümörleri, Meningiomlar, 8. Sinir tümörü, Von Hippel Lindau Hastalığı

Takip İçin https://drmustafaakgun.com

Hastane: https://kh.iq/doctors/details/17 

WhatsApp: +90 532 599 46 15 

FacebookİnstagramLinkedinTikTokKwaiYoutube

Sinir Tümörleri Periferik sinirler boyunca hemen hemen her tür tümör oluşabilir. En yaygın olarak bunlar benign tümörlerdir ve vücudun diğer bölümlerine metastaz yapmazlar. Genellikle yavaş büyürler. Bu tümörler sinirin kendisi içinde oluşabilir ve sinir katmanlarının genişlemesine neden olur. Tedavi edilmemiş sinir tümörleri komşu sinir liflerini sıkıştırmaya başlar, sinir işlevsel bozukluğa neden olur. Hastalar, etkilenen periferik sinirin dağılımında ağrı, uyuşma veya kaslarda zayıflama yaşayabilir.

Hemen hemen tüm vakalarda, teşhis ve tümör tedavisi için cerrahi eksizyon belirtilmektedir. Çoğu periferik sinir tümörü, sinirin kendisi içinde oluştuğu için, deneyimli bir periferik sinir cerrahının bu işlemi gerçekleştirmesi önemlidir ve bu nedenle, tümörün çıkarılması esnasında ne pahasına olursa olsun bütünlüğünün korunması gereken fonksiyonel sinir lifleri ile kuşatılmış ve iç içe geçmiş durumdadır.

Çok az vaka periferik sinirle o kadar ilgilidir ki, siniri feda etmeden tam eksizyon imkansızdır. Genellikle, periferik sinir cerrahınız ameliyattan önce MR taramasına bakarak bunun muhtemel olup olmadığını söyleyebilir.

Malign periferik sinir tümörleri nadir ortaya çıkar. Bir tümör habis olup olmadığına emin olmak için genellikle preoperatif olarak söyleyecek bir yol yoktur. Açık cerrahi yoluyla elde edilen tümör dokusunun patolojik analizi, bir tümörün habis olup olmadığından emin olmanın tek yoludur.

Bazı doktorlar (periferik sinir cerrahı olmayanlar) sinir tümörlerinin iğne biyopsilerini yapmaya heveslidirler. Bu talihsiz prosedür genellikle teşhis amaçlı doku elde etmekle kalmaz aynı zamanda sinir tümör dokusunu çevreleyen normal sinir liflerine hemen hemen eşit olarak zarar verir. Dolayısıyla, prosedür sadece faydasız değil aynı zamanda onarılamaz zayıflık, uyuşukluk ve korkunç nöropatik ağrıya neden olabilir.

Schwannom

Bunlar, periferik sinir sisteminin herhangi bir yerinde görülen benign yavaş ilerleyen sinir tümörleridir. Genellikle hastalar ağrısız, sağlam bir yumru keşfeder. Bu tümörler sinirler içinde oluşur ve normal sinir lifleriyle çevrili olsa da, sinirden kolaylıkla ayrılırlar ve deneyimli bir sinir cerrahı tarafından alınabilirler.

Sinir cerrahı olmayan doktorlar tarafından en sık kullanılan sinir tümörleridir. Kötü niyetli, uyuşukluk ve ağrı ile uyanmak için trajik olarak “lenf nodu biyopsisi” uygulanır ancak hastanın ve cerrahın korku yerine gerçekten bir sinir tümörü bulunduğunu bulurlar.

Nörofibrom

Benign yani yavaş büyüyen sinir tümörleri olup, schwannomlara benzerdir. Nörofibromatozdan muzdarip olan hastalarda sıklıkla görülürler. Genetik bir bozukluk vücudun her yerinde birden fazla tümör oluşturur. Bu genetik anormallikleri olmayan hastalarda nadiren görülebilir.

Kutanöz nörofibromlar, nörofibromatozlu hastaların deri altındaki sinirlerin küçük dallarında büyür. Cilt altında ağrılı topaklar olarak ortaya çıkabilirler. Büyük sinirlerle ilişkili değildirler ve kolaylıkla çıkarılırlar.

Malignant Periferik Sinir Kılıf Tümörleri

Periferik sinirlerde ortaya çıkan kanserler ve plexiform nörofibromlar iyi huylu tümörler olarak başlar, ancak daha sonra kansere dönüşürler. Sinir kanseri genellikle hızlı büyür ve ağrılıdır. Vücudun diğer bölgelerine yayılma olanağı olmadan önce bu lezyonlar üzerinde zamanında çalışmak önemlidir. Metastaz yaptıktan sonra, tipik olarak öldürücüdürler. Malign sinir tümörleri için ameliyatın amacı, bir doku teşhisi elde etmektir. Ancak mutlaka tümörü çıkarmak değildir. Bu, birçok insana karşı karşıt öngörülemese de, malign tümörü iyi huylu bir sinir tümörü çıkarmaya çalışmak aslında imkansızdır. Bunun nedeni cerrah gözlerinde görünmeyen kanser hücrelerinin, ameliyat yapılmadan önce bile etkilenen sinir boyunca yayılmış olmasıdır. Bu nedenle cerrahın görebileceği ve hissedeceği tümörü çıkarmak kanserden bir kısmını daima geride bırakacaktır.

Bu tümörler açık biyopsi ile teşhis edildikten sonra, tedavi genelde ya ekstremite amputasyonunu ya da kas, kan damarları ve yağ da dahil olmak üzere komşu tüm sinir ve çevre dokuların en azından çıkarılmasını gerektirir. Bazen radyasyon ve / veya kemoterapi, ortaya çıktığı tümör tipine bağlı olarak yardımcı olabilir.

Dr. Mustafa Akgün
WhatsApp iletişimi için buradan bağlantı kurabilirsiniz.
MR, CD göndermek için mail (drmustafaakgun@gmail.com) atabilirsiniz.

Medikal ağrı tedavilerimizle ilgili burayı tıklayarak detaylı bilgi alabilir, aklınıza takılan soruları bize iletmek için sosyal medya hesaplarımızı (Facebook, Instagram) ya da Whatsapp iletişim hattımızı kullanabilirsiniz.

Medikal Ağrı tedavileri

Acısız, uzun süre etkili, uygulamayı müteakip etki eden uygulamalardır. Tedavi sağlayan ağrı tedavileri eldeki gerekli uzmanlık bilgisi ve uygun teknik donanıma sahip olmayı gerekir. Konuya ilişkin lütfen sadece uzman hekimlerden destek alınız.

Bel ağrısı tedavisinde kullandığımız enjeksiyonlar

  • Epidural ve transforaminal enjeksiyonlar.
  • Sinir kökü blokları.
  • Faset eklem enjeksiyonları.
  • Sakroiliak eklem enjeksiyonları.

Bel ağrısı tedavisinde en çok uygulanan enjeksiyon yöntemi tüm dünyada olduğu gibi epidural ve transforaminal enjeksiyonlardır. Epidural enjeksiyon, güçlü yangı giderici etkileri olan ilaçların omurga kanalı içine uygulanmasıdır. Dünyada 40 yıldan fazla zamandan beri omurga kaynaklı çeşitli ağrıların tedavisinde kullanılan, iyi sonuçlar alınmasını sağlayan ve yan etkileri çok az olan bir işlemdir.

Bel ağrısı tedavisi ile ilgili yazımızın tamamını okumak için burayı kullanabilirsiniz.

Kriyocerrahi Teknolojisi

Bu prosedürün en önemli avantajlarından birisi ağrı ve kanamaların oldukça az olduğu invaziv olmayan bir işlem olmasıdır. Normal ameliyata giremeyecek kişiler ve yaşlılar için oldukça elverişli bir teknik olan Kriyocerrahi sırasında tümörlü doku etrafındaki sağlıklı hücre ve dokulara diğer yöntemlere oranla daha az zarar gelir. Günümüzde Kriyocerrahi birçok kanser türünün tedavisinde kullanılmaktadır.

Kriyocerrahi ve ağrı tedavileri ile ilgili yazımızın devamına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Faset Eklem Enjeksiyonu

Faset eklem enjeksiyonunun iki nedeni vardır: teşhis (ağrının kaynağını belirlemek için) ve tedavi (tespit edilen anormalliği tedavi etmek için). Bel ağrılarının çoğu, birkaç hafta içinde kendiliğinden veya dinlenme, antiinflamatuar ilaçlar, fizik tedavi veya egzersiz gibi geleneksel tedavilerle iyileşecektir. Altı haftadan daha uzun bir süredir bel ağrısından mustaripseniz ve geleneksel tedavi yöntemlerinin yardımı olmadıysa, doktorunuz omurganın yapılarını incelemek için manyetik rezonans görüntüleme (MRI) veya bilgisayarlı tomografi (BT) gibi teşhise yönelik testler isteyebilir.

Faset Eklem Enjeksiyonu ile ilgili detaylara alttaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Bel fıtığı Tedavisinde
Bel fıtığında alternatif tedavi seçeneği Hidrodiskektomi.

Perkütan Hidrodiskektomi (Hydrosurgery) ile Bel Fıtığı Tedavisi

Dikkat: Sitemizde yayınlanan bazı bilgiler dış kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynaklara doğrudan link verilmektedir. Pasaj sonundaki literatür bilgileri dışında başka sitelere çıkış yapma olasılığınız vardır. Tekrar geri dönmek için ilgili siteye gitmek istediğinizde yeni sekme açarak gitmeniz daha uygun olur. Doğrudan dış sitelere gittiğinizde geri dönmek isterseniz adres çubuğundan geri tuşu ile tekrar bu metne dönebilirsiniz.

Aynı şekilde başka sitelerde yayınlanmış görsellere de ulaşmak için kaynağına gidebilirsiniz. İlgili görseli kaynağında ziyaret edebilirsiniz. 

Sitemizde bize ait görüntüler herhangi bir telif hakkı talep edilmeksizin kopya edilebilir, kullanılabilir. Kaynağın bizim sitemiz olduğunu belirtmeniz yeterlidir.

Sitemiz bilgilendirme amaçlıdır. Sitemize herhangi bir reklam uygulaması alınmamaktadır. Sitemiz bilgi paylaşım amaçlı olup, tıp ile ilgilenen herkese açıktır. Üyelik zorunlu değildir. 

Hazırlanan içeriklerimiz tamamen amatör ruhla hazırlanmakta olup, aynı şekilde video kanalımız linki.

https://www.youtube.com/channel/UC3JBKVVaVfhI1z_rKMDUuZg/

Video kanalımız üzerinden bizi takip edebilir, abone olabilir, bize mesaj bırakabilirsiniz. Yorum bırakmanız halinde hatalarımızı düzeltmek için güncel olmamıza katkı sağlayabilirsiniz. 

Tüm takipçilerimize teşekkür ederiz.

Mentamove Rahabilitasyon
Mentamove Rehabilitasyon İnme, Beyi Ameliyatı Sonrası ve Farklı Nedenlerle Oluşan Felçlerin Tedavisinde Kullanılan Bir Rehabilitasyon Ajanıdır.